Zomervakantie Turkije 2020

Zomervakantie Turkije 2020! De winter komt er al aan en voordat je het weet zitten we alweer in het nieuwe jaar 2020. Het wordt dan ook alweer tijd om uit te kijken naar de zomervakantie voor 2020.

Als je op tijd boekt, dan is je accommodatie meestal nog gegarandeerd en je hebt dan lang de tijd om te genieten van de voorpret. Tevens profiteer je dan ook nog vaak van een leuke vroegboekkorting. Maar waar ga je de komende zomervakantie naartoe?

Vakantie Turkije zomer 2020

Als je van zon, strand en zee houdt, dan is Turkije altijd een leuke vakantieaccommodatie. Maar ook bezienswaardigheden. Boek daarom alvast je zomervakantie Turkije 2020 en geniet alvast van de voorpret. Vakantie Turkije 2020 all inclusive!

De Turkse Rivièra

De beste plek in Turkije waar je van goede temperaturen, veel stranden en ook van cultuur kunt genieten is aan de Turkse Rivièra. Het is de benaming voor de zuidwestelijk kuststreek van Turkije. Hier liggen ook de meest belangrijke badplaatsen van Turkije en de gehele streek is volledig gericht op het toerisme.

In en rondom de badplaatsen staat het vol met hotels en resorts voor de miljoenen toeristen die het land jaarlijks bezoeken. Bekende badplaatsen aan de Turkse Rivièra zijn Alanya, Antalya, Bodrum, Marmaris en Side.

De meest hotels en resort die je online vindt, zijn ook gevestigd aan de Turkse Rivièra.

Noordwesten van Turkije

Zomervakantie Turkije 2020 is ook te beleven in het noordwesten van Turkije. Dit is weer een geheel ander gebied in Turkije. Hier bevindt zich ook de zogenaamde ‘kruising der wegen’ en hier vormt zich ook de onzichtbare overgang tussen Europa en Azië. Het noordwesten heeft een dubbele landbrug over de waterweg tussen de Egeïsche Zee en de Zwarte Zee.

De bekendste en grootste stad van Turkije ligt hier ook, namelijk Istanboel. Deze voormalige hoofdstad van het Ottomaanse rijk trekt nog steeds erg veel bezoekers en barst van de cultuur.

Iets zuidelijker ligt een andere bekende stad: Izmir.

Op zo’n 450 kilometer van Istanboel en dieper in de binnenlanden van Turkije ligt de huidige Turkse hoofdstad Ankara. Deze tweede grootste stad van Turkije is sinds 1923 de hoofdstad van Turkije.

Het klimaat in Turkije

Turkije is een groot land met verschillende landschappen. Dit heeft ook tot gevolg dat Turkije te maken heeft met diverse klimaten.

De kuststreken waar de meeste toeristen verblijven kent een prettig mediterraans zeeklimaat. Dit houdt in dat de zomers zeer warm verlopen en de winters vrij mild.

De hoeveelheid neerslag die langs de kust valt is te vergelijken met Nederland en België. Alleen het verschil is dat deze neerslag vooral in de herfst en de winter valt. Droge zomers zonder neerslag zijn aan de Turkse kust eerder regel dan uitzondering.

In de binnenlanden van Turkije heerst meer een steppeklimaat. De zomers zijn warm, maar de winters kunnen behoorlijk koel zijn. In de binnenlanden valt er over het gehele jaar maar weinig regen.

Het oostelijke deel van Turkije heeft een gematigd landklimaat met gemiddelde zomers en koude winters.

De kans is groot dat je je zomervakantie Turkije 2020 voor de Turkse kust kiest. In de maanden juni t/m september ligt hier de gemiddelde temperatuur boven de 30° Celsius. In de praktijk zal de temperatuur meestal tussen de 35° en 40° Celsius liggen.

De gemiddelde temperatuur van het zeewater ligt in deze maanden tussen de 24° en 27° Celsius. De kans op neerslag is vrijwel nihil. Dit zijn dus inderdaad alle ingrediënten voor een fantastische strandvakantie.

Culturele bezienswaardigheden in Turkije

Zomervakantie Turkije 2020 vieren? Het zal je niet verrassen dat dit land vooral een vakantieland is voor een strandvakantie. Er zijn dan ook vele stranden aan de Turkse kust waar je terecht kunt. Ook bijna alle hotels hebben één of meerdere zwembaden waar je de hele dag gebruik van kunt maken. Maar Turkije heeft meer te bieden dan zon, zee en strand.

Het is een zeer oud land met een rijke geschiedenis dat je overal terugziet. Het is dan ook leuk om je strandvakantie te onderbreken voor een dagje cultuur. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden.

Zit je in het noordwesten van Turkije, dan kom je niet onder Istanboel uit. Hier bezoek je onder andere de beroemde Hagia Sofia. Dit gebouw bestaat al sinds de 6e eeuw en was bijna duizend jaar lang een orthodoxe basiliek. Later is het gebouw omgebouwd tot een moskee. Vandaag de dag is het een museum over de geschiedenis van Istanboel.

Wil je echte historie proeven? Ga dan naar de havenstad Efeze. Hier loop je door de resten van de oude Romeinse stad die zelfs nog in de Bijbel genoemd wordt.

Ook Pergamon is een dergelijke oude stad, waar de oude ruïnes nog overeind staan. Hier is het trouwens veel minder toeristisch dan in Efeze.

De stad Antalya is een bekende badplaats, maar de stad heeft een eeuwenoud stadscentrum. Het loont zeker de moeite om door de oude middeleeuwse straatjes van de stad te wandelen.

Zomervakantie Turkije 2020 en natuurschoon

Zomervakantie Turkije 2020 moet je ook natuurlijk ook vieren in de prachtige natuur, met enkele bijzondere natuurfenomenen.

Heel bijzonder en ook zeer populair is Pamukkale. De naam pamukkale betekent ‘kasteel van katoen’ en is een grote heuvel met terrassen waar via watervallen kalkrijk water invalt. De kalk blijft achter, waardoor de de rotsen van de heuvel en de terrassen spierwit kleuren. Het water is warm, waardoor je in de terrassen kunt genieten van een natuurlijke whirlpool.

Bij de plaats Kemer ligt het eeuwige vuur van Chimaera. Dit is een natuurfenomeen dat je niet snel meer zult tegenkomen. Uit de berghelling komen vlammen uit de grond.

Verder telt Turkije nog tal van natuurparken die je als toerist kunt bezoeken, met veel groene natuur en bijzondere vogels.

Visum aanvragen

Ook als toerist moet je een visum voor Turkije aanvragen. Hiervoor hoef je tegenwoordig niet meer ruim op tijd voor je vakantie een visum aan te vragen. Dit kan tegenwoordig heel gemakkelijk online. Na betaling ontvang je meestal binnen 72 uur je visum in je e-mail. Je hoeft het visum niet uit te printen.

Het is voldoende om een kopie digitaal op je smartphone te houden.

Je kunt naast je paspoort ook met je Nederlandse identiteitskaart terecht in Turkije. Wel moet je ID nog minimaal zes maanden na vertrek geldig zijn.

Geldzaken

In Turkije wordt betaald met de Turkse lira. Maar als je aan de Turkse kust zit, dan bevind je je in een erg toeristisch gebied. Hier worden eventueel ook euro’s of de Engels pond geaccepteerd.

Vooral in de grote badplaatsen zijn meer dan genoeg pinautomaten om contant geld te pinnen.

Het betalen met pinpas en creditcard zal in de toeristische gebieden redelijk gaan, maar in Turkije is dit nog niet algemeen geaccepteerd. Zorg dus dat je ook altijd voldoende contant geld bij je hebt.

Gezondheid

Het is niet aan te raden om gebruik te maken van kraanwater. Beter is het om flessen water te kopen en hiervan te drinken. Het is niet zo dat het Turkse kraanwater vuil is, maar het wordt wel gereinigd met chloor. Dit geeft het kraanwater een vreemde bijsmaak.

Verder is het verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. Je zorgverzekering vergoedt een groot gedeelte van de kosten bij medische calamiteiten, maar met een reisverzekering wordt onder andere ook speciaal transport naar Nederland gedekt.

Veiligheid

Normaliter en vooral aan de Turkse kust is de situatie in de regel veilig. Maar Turkije kan een risico vormen door snel politieke veranderingen. Check daarom altijd voordat je vertrek het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij geven per regio in Turkije exact aan waar het veilig genoeg is en waar niet.

Als voor jouw regio een positief reisadvies afgegeven wordt, kun jij onbezorgd aan je vakantie Turkije 2020 all inclusive beginnen.

Hier onder de kaart van Antalya in Turkije met alle hotels. Vergroot de kaart om meer hotels te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen