Lanzarote Bezienswaardigheden en Wat te Doen

Lanzarote bezienswaardigheden en ons avontuur

Lanzarote bezienswaardigheden in de meivakantie is geweldig! Wij zijn een weekje naar het mooie Canarische eiland geweest. Om kosten en tijd te besparen (met drie kinderen scheelt dat echt) zijn we een dag eerder naar Düsseldorf gereden. Daar hebben we overnacht.

Van Düsseldorf naar Lanzarote

Vanaf Düsseldorf luchthaven zijn we naar Lanzarote gevlogen. Omdat we bijna alle Canarische eilanden al hadden bezocht kon Lanzarote niet in het rijtje ontbreken. Dit eiland ligt noordelijker en vlakbij de kust van Marokko. Bij aankomst heb je vanaf het vliegtuig een prachtig uitzicht op de eilanden. We landden in de middag en het was erg mooi weer (stralend zonnig) dus we konden de eilanden perfect zien ten tijde van het landen.

Vliegveld Lanzarote

Op het vliegveld stond iemand van het reisbureau al te wachten om ons te vertellen welke bus we in moesten gaan. De gelukkig korte rit, (ongeveer 45 minuten omdat de bus langs verschillende hotels en resorts reed en bij een aantal stopte om passagiers uit te laden), was nog net te doen met 2 ukkies en een vermoeide en beetje zeurende meid.

Resort Club Playa Blanca

Over Lanzarote bezienswaardigheden gesproken… Bij aankomst in ons resort Club playa blanca ging er gelijk een nieuwe wereld voor ons open. Alles was echt prachtig! Van de receptie (er stond zelfs een tafel met welkomstdrankjes) tot aan het (die vanaf de receptie goed zichtbaar was en er stralend uitzag in het zonlicht). We hadden een all inclusive arrangement zodat we echt konden uitrusten. Met drie kinderen is je batterij namelijk in no time op en we wilden ons eens even goed opladen. En dat is zeker gelukt! zwembad

Kidsclub in het resort

Het resort had namelijk een leuke kidsclub met elke dag andere activiteiten voor de kinderen. Helaas konden de kleintjes er niet heen, je moest 4 jaar of ouder zijn maar onze dochter heeft wel flink genoten van de club. Ze heeft er allerlei dingen gemaakt, spelletjes gespeeld en ook vele vriendinnen gemaakt met wie ze elke avond in de kinderdisco danste. Er waren ook opvallend veel Nederlanders en Belgen aanwezig dus de kinderen konden gemakkelijk met elkaar communiceren.

Show

Er was echter niet alleen entertainment voor de kleintjes maar ook voor de overige gasten was er genoeg te beleven. Zo werd er elke avond wel een show, zangprogramma, bingo avond of iets anders leuks in het theater georganiseerd. En ook overdag waren er genoeg spel en sportactiviteiten. Zo kon je bijvoorbeeld darten, sjoelen, tennissen, water volleyballen, en natuurlijk zwemmen. Het resort had verschillende zwembaden (met voor de allerkleinsten helaas wel iets minder speeltoestellen en toch nog wel erg koud water) voor jong en oud was dit perfect! Ook was er een snackbar waar je snel een tosti, wat friet, een gezond broodje of wat fruit kon scoren voor een snelle hap. En ook lekkere ijsjes.

Het eten

Het eten in het buffetrestaurant was zeer gevarieerd. Er stond elke avond een ander land centraal en dan werden er specialiteiten uit dat land geserveerd. Natuurlijk waren er ook vele lokale gerechten dagelijks verkrijgbaar zoals paella. Het mooiste gerecht vond ik de gekleurde rijstkorrels (rood, oranje en groen) in de kleuren van de Indiase vlag. (Er was die dag Indiase buffet). Dat was echt een lust voor het oog.

Wat ook leuk was, was de mogelijkheid om echte vakantiefoto’s te laten maken van het gehele gezin door echte fotografen. Als je zelf vakantiefoto’s maakt ontbreekt meestal degene die de foto’s heeft gemaakt dus dit is zeker wel een uitkomst voor als je iedereen erop wilt hebben.

Lanzarote bezienswaardigheden ontdekken

Door het all inclusive arrangement wat wij hadden deed je de hele dag eigenlijk niets anders dan slapen, eten, zwemmen, eten, relaxen, eten en als laatste entertainment en dan weer slapen. Dus besloten we na een paar dagen in dit ritme doorgemaakt te hebben een auto te huren en Lanzarote te gaan verkennen. Autoverhuur kon je gemakkelijk regelen en was zeker niet duur te noemen als je het vergelijkt met de prijzen in Nederland.

Vulkaan op Lanzarote

Een geweldige bezienswaardigheid op Lanzarote. De vulkanen! Lanzarote heeft in het verleden veel vulkaan uitbarstingen meegemaakt en dat kun je nog heel goed terugzien in het landschap. De lava met overblijfselen van dode bomen etc zie je nog op veel plaatsen. Desondanks zijn de wegen goed berijdbaar en geniet je ineens van een verrassend mooi uitzicht.

Wat je echt wel gezien moet hebben op Lanzarote is het nationaal park Timanfaya. Dit gebied bestaat volkomen uit vulkanisch landschap! Het bestaat uit lava en je kunt er een rit maken zittend op een kameel!!

Een andere echte bezienswaardigheid op Lanzarote zijn de prachtige vulkanisch grotten. Wij hebben deze helaas niet kunnen bezichtigen omdat we twee kleintjes bij ons hadden en dat niet erg handig was omdat je met een bootje door de grotten heen reist en af en toe ook moet bukken. Door de vulkaanuitbarsting van een paar duizend jaar geleden zijn deze grotten ontstaan en je kunt er zelfs lavadruppels aan het plafond zien hangen hebben wij gehoord van anderen.

Misschien dat we over een paar jaar terug keren naar Lanzarote (wanneer onze kinderen wat groter zijn) speciaal voor deze bijzondere grotten! De bezienswaardigheden in Lanzarote is enorm en leuk!

Nog meer stedentips nodig? Kijk hier eens!

Maartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen