Goedkope vliegtickets vergelijken

1052

We vergelijken 1052 luchtvaartmaatschappijen voor je

Prijs

Veel goedkoper dan wanneer je rechtstreeks boekt bij een luchtvaartmaatschappij

Kosten

Geen onnodige en verborgen kosten waarvoor je extra betaalt

Start met goedkope vliegtickets vergelijken.

Beter dan direct zoeken bij de bekende boekingswebsites.

Vergelijk snel goedkope vliegtickets op BookingReus.nl

Waarom vliegtickets op BookingReus.nl vergelijken? Heel simpel. We doorzoeken alle bekende sites. Hierdoor ben je niet afhankelijk van één site. Op deze manier krijg je de allergoedkoopste vluchten. Vliegtickets vergelijken doe je snel op je computer, laptop, smartphone, tablet etc ..

Waarom zou ik niet rechtstreeks boeken bij de vliegmaatschappij

Gek genoeg is dit vele malen duurder dan bijvoorbeeld via BookingReus.nl. De goedkope vliegtickets zijn door de aangesloten partners van BookingReus.nl al ruim van te voren ingekocht. Hierdoor krijg je een vliegticket die vele malen goedkoper is dan rechtstreeks bij de vliegmaatschappij. En daarnaast vergelijken we meerdere sites waardoor je altijd de laagste prijs krijgt. Dus voor goedkope vluchten kijk je natuurlijk op Bookingreus.nl.

Wat is de goedkoopste dag om te vliegen

Als je opzoek bent naar goedkope vluchten is soms dinsdag stukken goedkoper dan andere dagen. Maar het kan ook zomaar veranderen. Het beste is om gewoon elke dag naar de beste deals te kijken.

Dit alles heeft te maken met een hoop factoren. Zo is het seizoen waarin je vliegt van invloed op de prijs. Maar ook de hoeveelheid passagiers wat meevliegt. Sommige maatschappijen vliegen het liefst met volle stoelen. Dus proberen ze er alles aan te doen om deze vol te krijgen. Ook door de prijs te laten zakken.

Populaire bestemmingen zijn vaak duurder. Ze willen er tenslotte aan verdienen.

Ook belastingen en brandstof is van invloed op de prijs.

Hoe vind ik de laagste prijs voor goedkope vliegtickets

Opzoek naar goedkope vliegbestemmingen? Het beste is om een aantal maanden van tevoren een ticket te boeken. Uiteraard is dit afhankelijk van je bestemming en seizoen. Zo zijn er bestemming waar je gerust een paar weken van tevoren een ticket koopt. Wil je bijvoorbeeld naar Thailand vliegen, dan is het aan te raden om het vliegticket een paar maanden van tevoren te kopen. Hoe flexibeler je bent, hoe makkelijker het is.

Sommige dagen zijn goedkoper. Dit wil zeggen, boek je op dinsdag, dan kan de ticket plotsklaps stukken goedkoper zijn. Experimenteer door elke dag op de site te kijken. Soms is dinsdag de goedkoopste dag en soms zondag. Dus kijk, kijk en kijk.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig onze site te bezoeken. Want de prijzen kunnen sterk variëren. Dit alles heeft te maken met de maand, de dag, de beschikbare zitplaatsen en de vliegmaatschappij. Dus kijk minimaal eenmaal per dag op onze site.

Overstappen

Goedkope vliegtickets vergelijken heeft als gevolg dat je de meeste voordelige vliegticket vindt. Let wel op of je voor een rechtstreekse vlucht kiest of dat je moet overstappen. Vaak zijn overstapvluchten goedkoper dan rechtstreekse vluchten. Echter kijk wel naar de overstaptijd. Vind je het niet erg om een uurtje te wachten op een luchthaven, dan kies hier uiteraard hiervoor als deze goedkoper is.

Soms is een overstap van een paar uur niet erg als er wat te doen valt in dat land. Zo maak je handig gebruik van de tijd om de stad te verkennen waar je de overstap maakt. Je ziet dan 2 landen in een klap.

Tijden

Tijdens het vergelijken van vliegtickets kom je de meest vreemde tijden tegen. Ga bij jezelf na of je op deze tijden op tijd kunt zijn op de luchthaven. En kijk uiteraard ook naar de aankomsttijden. Want je moet tenslotte wel vervoer hebben van de aankomsthaven naar je hotel.

Eten en drinken

Neem je eigen eten mee. Want bij sommige maatschappijen betaal je ook voor het eten en drinken. Wil je hierop besparen, dan maak je toch zelf je bammetjes thuis. Lekker met je favoriete kaas of vlees.

Ga je goedkope vliegtickets vergelijken, kijk dan goed of het eten en drinken erbij zijn inbegrepen. Is het inclusief en is het niet mogelijk om deze zonder te boeken, dan hoef je uiteraard niet je eigen bammen te smeren.

Handbagage

Heb je werkelijk ruimbagage nodig? Kijk of je zonder kan. Dit scheelt een hoop poen. Ga je vliegtickets vergelijken, kijk dan maar eens goed naar de opbouw van zo’n vliegticket. Vaak is het ruimbagage niet inbegrepen.

Wil je toch per se ruimbagage erbij, dan zul je snel al enkele tientjes moeten betalen voor een enkeltje. Voor een retourtje is het uiteraard wat meer.

Boek de ruimbagage ruim van tevoren of gelijk met je ticket. Regel je dit pas op het vliegveld, dan zul je wat dieper in je buidel moeten tasten.

En let op de kilootjes … van je koffer hè. Elke vliegmaatschappij hanteert zijn eigen regeltjes. Bij de ene neem je maximaal 20 kg mee, terwijl dat bij de andere 23 kg is. Daarnaast is het ook afhankelijk waar je vlucht naar toe gaat.

Wat mag er in de handbagage

 • Je mag 100ml van elk meenemen voor de volgende items: Vloeistoffen, crèmes, gels en pasta’s. Dit alles moet wel gezamenlijk in een hersluitbare doorzichtige zakje van maximaal 1 liter. 1 zakje per persoon is toegelaten.
 • Medicijnen mag je gewoon meenemen
 • Dieet- en babyvoeding en babyflesjes
 • Vloeistoffen die na de controle zijn gekocht. Hij moet wel verzegeld zijn en je moet een bon hebben
 • Schaar, kleine vijltje, een pincet met een maximale grootte van 6cm
 • Telefoons, tablets, laptops en camera’s
 • Eten
 • Voor smeerkaas en vloeibare etenswaren gelden dezelfde regels als vloeistoffen

Wat mag niet mee in handbagage

Alles wat boven overschrijdt. Klinkt logisch of niet? Maar ook:

 • Vuurwapens of die op hierop lijken
 • Stroomwapens
 • Raketwerper. Nee echt niet 🙂
 • Mitrailleur. Deze ook niet 🙂
 • Eigenlijk alle voorwerpen waarmee je projectielen kunt afvuren
 • Verdovings- middelen of apparaten
 • Messen of andere voorwerpen met een scherpe punt
 • Stoot- of slagwapens
 • Brandgevaarlijke stoffen of explosieven

Stoelen

Ga je goedkope vliegtickets vergelijken, let dan ook even op de stoelprijzen. Ook stoelen zijn (soms) van invloed op de prijs. Ruim van tevoren een stoel reserveren kost vaak geld. Dus als het je niet uitmaakt waar je zit, reserveer dan geen stoel.

Wil je toch een stoel reserveren, reserveer dan een dag van tevoren. Vaak zijn ze dan gratis.

Verzekeringen

Eerlijk gezegd maak ik er nooit gebruik van. Zo is er bijvoorbeeld een garantie-ticket-verzekering. Dit houdt in dat wanneer de vliegtuigmaatschappij failliet zou gaan, dat je je geld terugkrijgt. Gelukkig gaan vliegtuigmaatschappijen zelden snel failliet. En zeker als je weet dat je bij een bekende maatschappij zit, hoef je hier geen zorgen om te maken.

Hetzelfde geldt voor annuleringsverzekeringen. Als je zeker weet dat je gaat, waarom zou je dan een annuleringsverzekering moeten hebben. Wanneer de omstandigheden hierom vragen, bijvoorbeeld rond je vertrekdatum heb je misschien een belangrijk sollicitatiegesprek, dan kan ik me voorstellen dat je deze verzekering afsluit. En anders is het puur zonde van je geld.

Tijdens vliegtickets vergelijken, dien je de vinkjes in de gaten te houden.

Verborgen kosten bij goedkope vliegtickets

Ga je vliegtickets vergelijken, hou dan ook eventueel de verborgen kosten in de gaten. Bij low cost airlines kan dit soms toch hoger uitvallen dan je zou willen. Behalve bovengenoemde verzekeringen, rekenen sommige maatschappijen reserveringskosten of administratiekosten. Dit kan variëren van een paar Euro tot een paar tientjes.

Soms is het ondanks de reserveringskosten toch nog goedkoop. In dat geval zou ik deze kosten voor lief nemen.

Vertrekken vanaf ..

Het vliegveld waar je vanaf vertrekt verschilt ook sterk. Zo kan Rotterdam Airport stukken goedkoper zijn dan Schiphol. Maar dit is niet altijd het geval. Ook omgekeerd is het mogelijk. Blijf dus zoeken en kijken naar de verschillende data en vliegvelden.

Heb je gekozen voor een goedkoop vliegveld en deze is wat verder van huis? Let dan goed op of dit vliegveld goed bereikbaar is. Als je er met de trein naar toe gaat, kost dit ook geld. Is het verschil in prijs tussen het goedkoopste vliegveld en de andere die misschien dichterbij is, klein of groot?

Visum

In sommige landen heb je meer dan alleen maar een paspoort nodig. Check dus of je in dat land een visum nodig hebt en waar je die koopt. In Indonesië bijvoorbeeld koop je het visum aan de poorten van Jakarta. Terwijl je voor andere landen het visum vooraf dient te kopen bij een ambassade in Nederland.

Stress en vliegen

Voor sommigen is vliegen stressvol. Dus hier wat tips:

 • Pak niet alles één dag van tevoren in maar begin een week van tevoren
 • Slaap genoeg. Desnoods ga je iets eerder naar je mandje
 • Kom ruim op tijd op het vliegveld
 • Kijk van tevoren op het internet welk vertrekhal je moet wezen
 • Drink vooral geen caffeine houdende dranken. Caffeine verhoogt je nervositeit
 • Drink Kamillethee een aantal dagen voor je vertrek. Dit is rustgevend
 • Adem rustig 3 tellen in door je neus en adem 3 tellen uit door je mond
 • Heb vertrouwen in de piloot. Ze zijn goed getraind om te vliegen
 • Denk aan je vakantiebestemming en maak alvast plannen
 • Neem een tablet of je smartphone mee met een filmpje erop (vergeet hem niet in de vliegmodus te zetten)
 • Koop ‘Passiflora’ van Dr. Vogel. Deze tabletten kalmeren op een natuurlijke manier
 • Maak gebruik van de Yoga oefeningen op Schiphol
 • Regelmatig bewegen draagt bij aan stress vermindering

Hoe vind ik goedkope vliegtickets

In de meeste gevallen staat aan de rechterkant al de plaats van vertrek vermeld. Is dit niet het geval, vul dan hier de locatie van vertrek in:

Vul de eerste 3 letters in, bijvoorbeeld “ams”. In de meeste gevallen verschijnt dan de juiste plaatsnaam. Je ziet automatisch een menu tevoorschijn komen met de mogelijkheden. In dit geval zal “Amsterdam” bovenaan staan.

Dit doe je ook bij de bestemming. Ook dit gaat precies op dezelfde manier. Vul hier de eerste 3 letters in en kies uit het menuutje de juiste plaatsnaam.

Druk op “Zoeken” en je wordt doorverwezen naar de zoekpagina. Op deze pagina is het ook mogelijk om je zoekfunctie uit te breiden. Dit is handig als je bijvoorbeeld vanaf een andere luchthaven terug naar Nederland wilt komen. Bijvoorbeeld: Van Amsterdam naar Praag en van Praag naar Rotterdam.

Invullen van gegevens tijdens het boeken

De naam die je invult dient hetzelfde te zijn als die in je paspoort. Dus je dient je volledige voornaam in te vullen en je achternaam. Bij de vrouwen dient het de meisjes-achternaam zijn.

Wat als ik een fout gemaakt heb

We verzamelen uitsluitend vliegtickets op onze site en geven zelf geen vliegtickets uit. Dus de eventuele fouten kunnen we niet herstellen. In dit geval dien je onmiddellijk met de desbetreffende vliegmaatschappij of boekingsite contact op te nemen. In sommige gevallen kun je soms bij de aankoop van een ticket, een wijziging optie aan klikken. Heb je dit gedaan, dan herstel je kosteloos je gemaakte fout.

Wat als ik vragen over mijn gekochte vliegticket heb

Nogmaals, we verzamelen alleen maar de beste vliegticket-deals. Voor vragen over een vliegticket neem je het beste contact op met de desbetreffende vliegmaatschappij of de doorverwezen site. Zij kunnen je als geen ander al je vragen beantwoorden. Ook op hun site vind je meer informatie over bagageruim, kinderen etc.

Corona en vliegen

Voordat je het beste vliegticket vergelijkt met de laagste prijzen, is het belangrijk om te kijken of het land waar je naar toe wilt wel bereikbaar is. Check hoe de corona regels daar zijn en of het inderdaad wel fijn is om daar vakantie te vieren. Doe dit via de website van de overheid »

Winkelwagen