Vakantiepark Lalandia Billund in Denemarken

Op weg naar vakantiepark Lalandia Billund

Afgelopen zomervakantie zijn we met de auto naar Denemarken gereden, naar het vakantiepark Lalandia Billund. Het vakantiepark van Denemarken. Het De rit erheen duurde best lang met drie kleintjes achterop (van 7, 2 en 0 jaar). Maar toen we er eindelijk waren overtrof Lalandia onze verwachtingen. Van buitenaf kun je je echt niet voorstellen dat het er binnen zo mooi is. Je waant je gelijk op een andere plek. Onze kinderen waren ook gelijk dolenthousiast en de vermoeidheid van de lange reis meteen vergeten!

Lalandia Billund zwembad

Er is echt ont-zet-tend veel te beleven. Je kunt er onbeperkt zwemmen in een enorm subtropisch zwembad met meerdere zwembaden voor verschillende leeftijden, heel veel speeltoestellen, een sauna (al is die niet dagelijks geopend), twee grote bubbelbaden en een groot waterkasteel met glijbanen. Bovendien zijn er rijdende boxen aanwezig voor als je baby wilt slapen. Het restaurant heeft alles wat je bij andere restaurants in een zwembad ook kunt vinden, maar is wel best prijzig. Dat geldt overigens voor bijna alle winkels in Billund.

Monkey Tonky

Ook is er een binnenspeeltuin genaamd Monkey Tonky waar de kinderen zich naar hartelust uren kunnen vermaken. Er is een snow world, een bowlingbaan, een soort van all you can eat arrangement voor de lunch, een supermarkt en ook een aantal winkels. Er zijn ook soortgelijke speeltoestellen zoals je die bij de kermis kunt vinden. En kinderen kunnen er trouwens ook bungee jumpen! Ook is er een heuse tribune waar leuke voorstellingen worden gegeven. Van optredens van Monkey Tonkey tot andere shows waar jong en oud van kunnen genieten. Dagelijks is er een ander programma.

Je eigen knuffel maken

Je ontdek zoveel leuke dingen in het vakantiepark Lalandia Billund. Waar onze dochter ook gelijk weg van was is de mogelijkheid om in een van de winkels je eigen knuffel te maken. Build A bear heet het en het werkt als volgt:

Je zoekt een knuffel uit en krijgt een kaartje waarop je je wens kunt schrijven die gaat dan in je knuffel en vervolgens wordt je knuffel gevuld met wol zodat hij echt op een knuffel lijkt. De wol zit in een grote glazen pot (een beetje vergelijkbaar met de potten waar vroeger ronde gekleurde kauwgum ballen in zaten) en met een slangetje wordt de wol in de knuffel geblazen met veel geluid.

Het was echt grappig en bijzonder om te zien. Ons zoontje van 2 jaar keek echt zijn ogen uit.

Legoland Denemarken

Vakantiepark Lalandia Billund Denemarken
Huizen in Legoland in Denemarken

Legoland bevindt zich ook echt op loopafstand. Dit grootste pretpark van Billund heeft erg leuke attracties en de meesten ervan zijn gemaakt van Lego! Veel attracties zijn geschikt om met grote groepen te doen of met het gezin. Ook zijn er live voorstellingen op bepaalde tijden. Voor de kleintjes is er een buitenspeelplaats met uiteraard Lego waar ze kunnen spelen. Ook is er een gedeelte dat speciaal is ingericht met Lego Ninjago poppetjes en attracties. Er is ook een bios waar ze de hele dag door filmpjes draaien. En in het restaurant kun je zelfs Lego friet kopen! Maar ook hier waren de prijzen aan de hoge kant.

Op veel plekken in het pretpark kunnen kinderen ook zelf aan de slag met Lego. En natuurlijk kon je er ook Lego kopen: ontzettend veel Lego in vele soorten en maten en in allerlei prijscategorieën! Tegen sluitingstijd van het pretpark kwamen alle bezoekers naar de winkel om iets te kopen, ik heb nog nooit zo’n drukte meegemaakt in een pretpark. Echt ongelofelijk! Maar het park heeft echt diverse attracties voor verschillende leeftijden en is zo perfect voor jong en oud. Echt een aanrader.

Wat zijn de prijzen?

Legoland Denemarken entreeprijs: vanaf 341 Deense kronen, wat overeenkomt met € 45. Wil je een maaltijd erbij dan is de entreeprijs vanaf 440 Deense kronen. Dat is ongeveer €59.

Vakantiepark Lalandia Billund en de Bungalows

De bungalow waarin we overigens verbleven was ook erg luxe, modern en compact ingericht. Ideaal voor ons gezinnetje! Het had alle apparatuur die je nodig hebt, van koelkast, vriezer, vaatwasser, combimagnetron, wasmachine tot aan wasdroger.
Veel lichtinval en er heerste echt een gezellige huiselijke sfeer!

Enige nadeel dat het er in de ochtend toch best wel fris was. Maar voor de rest echt prima. Je zat echt midden in het bos (je kon zo de dennennaalden geur ruiken en de frisse buitenlucht inademen, echt heerlijk!). Ondanks het feit dat er meerdere bungalows redelijk vlak bij elkaar zaten had je toch echt je privacy. Je kon echt niet binnengluren bij je buren, haha. Daar is door de Denen goed over nagedacht.

De Deense bevolking is trouwens ook erg vriendelijk. De receptie was elke dag geopend (helaas niet 24 uur) maar ze helpen je gelijk verder met je vraag. Dat vonden we wel fijn want we vroegen ons af of we wel mochten barbecuen vanwege de huisjes (bungalows) die van hout gemaakt zijn. Maar het kon gewoon! Dus wij blij.

Conclusie over Lalandia

Maar het mooiste van vakantiepark Lalandia Billund vond ik de sfeer! Je voelt je echt op vakantie zodra je Lalandia binnenloopt en naar boven kijkt. Dat uitzicht is ontzettend prachtig en vergeet je nooit meer! We vonden het echt jammer dat de dagen zo snel voorbij waren gevlogen en missen Lalandia heel erg. Dus tot gauw Lalandia Billund!

Maartje

Kijk hier eventueel voor vliegtickets

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen