Hoe je je moet kleden en gedragen in Balinese tempels

Tempels bezoeken op Bali is een onvergetelijke ervaring, maar het is belangrijk om respectvol om te gaan met de lokale cultuur en tradities. Gelukkig helpt een professor in Toerisme aan de Udayana Universiteit, I Gede Pitana, toeristen op weg met enkele tips over de juiste kleding en gedrag in Balinese tempels.

Wat te dragen

Zorg ervoor dat je je schouders en benen bedekt. Dat betekent: geen korte broeken, minirokjes of spaghettibandjes. Een sarong in een Balinese tempel is altijd een goed idee! In veel tempels kun je een sarong huren of kopen bij de ingang. Draag een sjerp om je middel, die je vaak samen met de sarong krijgt. Schoenen hoef je niet aan te houden, maar zorg wel dat je schone sokken of slippers draagt.

Hoe te gedragen

Toon respect voor de tempels en de mensen die er bidden. Dat betekent: wees stil, maak geen lawaai en loop niet in de weg. Het is ook belangrijk om niet te dicht bij de heilige plekken te komen, zodat je ze niet verstoort. Maak geen foto’s met flits en klim niet op de structuren in de tempel.

Andere tips

Luister naar de lokale gidsen en volg hun instructies op. Ze kunnen je vertellen waar je wel en niet naartoe mag en je meer informatie geven over de geschiedenis en betekenis van de tempel. Vergeet niet om te genieten van de prachtige architectuur, het landschap en de spirituele sfeer.

Door deze richtlijnen te volgen, zorg je ervoor dat je de Balinese cultuur respecteert en een geweldige ervaring beleeft in de tempels.

Conclusie

Als je tempels op Bali bezoekt, is het belangrijk om de juiste kleding te dragen en je respectvol te gedragen. Bedek je schouders en benen, draag een sarong en sjerp, en volg de instructies van lokale gidsen. Zo zorg je voor een onvergetelijke en respectvolle ervaring.

5 Veel gestelde vragen kledingvoorschrift Balinese tempel


1. Moet ik mijn schoenen uitdoen in Balinese tempels?

Ja, het is gebruikelijk om je schoenen uit te doen. Zorg voor schone sokken of slippers.

2. Kan ik een sarong huren bij de tempel?

In veel tempels is het mogelijk om een sarong te huren of kopen bij de ingang.

3. Mag ik foto’s maken in de tempel?

Over het algemeen is fotograferen toegestaan, maar gebruik geen flits en respecteer de heilige plekken.

4. Hoe weet ik waar ik wel en niet mag komen in de tempel?

Lokale gidsen kunnen je vertellen welke gebieden toegankelijk zijn en welke niet.

5. Wat als ik per ongeluk iets verkeerd doe in de tempel?

Maak je geen zorgen als je per ongeluk iets verkeerds doet in de tempel. Fouten kunnen gebeuren, vooral als je niet bekend bent met de lokale gebruiken en tradities. Het belangrijkste is om je fout te erkennen, je excuses aan te bieden aan de mensen in de buurt en te leren van je fout. Lokale gidsen en tempelpersoneel helpen en adviseren je over wat je wel en niet mag doen. Als je hun aanwijzingen opvolgt en respect toont voor de cultuur, zullen de meeste mensen begripvol zijn en je graag helpen.

Bron: The Bali sun

Winkelwagen