Hotels Praag

Dus op zoek naar hotels in Praag

BookingReus.nl spit ruim 70 hotel zoekmachines door om de meest voordelige kamer voor je te vinden. Praag heeft veel hotels op nagenoeg elke locatie zoals:

Hotels Praag Centrum, hotels Praag Airport, hotels Globus in Praag, hotels Aron in Praag, hotels Unic in Praag, hotels Golf in Praag, etc ..

Over Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië. Tevens is het de grootste stad van dat land. Overigens is de officiële naam van Praag; Hlavní Město Praha (hoofdstad Praag). Praag, ook wel de gouden stad genoemd, wordt als een van de mooiste steden beschouwd. De stad ligt aan de rivier Moldau. In deze rivier bevinden zich dorpels. Dorpels in het Tsjechische is práh. Waarschijnlijk is hiervan het woord Praag afgeleid.

De stad is zo’n 2000 jaar geleden ontstaan uit een Keltische nederzetting. Waarschijnlijk werd het al bewoond vanaf de oude stenen tijdperk. De stad is meerdere keren binnengevallen door de Germanen en de Slaven. Inmiddels is Praag uitgegroeid tot een moderne prachtige stad.

Bezienswaardigheden Praag

Wat zijn de bezienswaardigheden in Praag? Praag heeft velen kerken. De meest bekende kerk is de Sint-Vituskathedraal, welke in 1344 werd gebouwd.

Het Gouden straatje

In dit straatje vind je allemaal gezellige kleurrijke kleine huisjes. De huisjes zijn gebouwd in de 16e eeuw. De huisjes werden ooit gebruikt door goudsmeden. In dit straatje wordt altijd veel foto’s gemaakt door toeristen.

Wenceslasplein

Wenceslas leefde in de 10de eeuw. Hij begon als vorst en eindigde in het geloof. Later werd hij vermoord door zijn broer. Vanaf dat moment werd hij heilig verklaard en vereerd. Op dit plein vindt altijd de herdenking plaats inclusief de nodige feesten. , Het is een plein vol met winkels en restaurants. Zowel overdag als ’s nachts.

Josefov

Hier bevindt zich de voormalige joodse wijk. Hier ontstond ook één van de belangrijkste joodse gedenkplaatsen ter wereld. De Jozefstad ontstond zo’n 8 eeuwen terug in de 13de eeuw. Bezoek hier het Joodsmuseum, de Joodse begraafplaats en de oud-nieuwsynagoge.

Stadhuis

Natuurlijk mag een bezoek aan het stadhuis niet ontbreken. Dit gebouw heeft een bijzonder indrukwekkende uurwerk. Elke uur overdag kun je het figurenspel zien. Een defilé van de apostelen. Op dit zelfde plein kun je ook het standbeeld zien van Jan Hus. Een priester en professor. In 1415 werd hij vanwege zijn figuurlijke aanval op de katholieken ter dood veroordeeld. Hij bekritiseerde de katholieken van geldzucht.

Karelsbrug

Ook dit mag niet aan je bezoek aan Praag niet ontbreken. De beroemde, oudste en meest bekende brug die over de Moldau loopt. Vernoemd naar keizer Karel IV. Een prachtig en gotisch bouwwerk met verfijnde barokversieringen. Vroeger de enigste toegang tot de stad. De brug is ruim een halve kilometer lang. Het is niet zomaar een brug, maar een gezellig brug waar vele straatmuzikanten hun melodieën ten gehore brengen. Breng ook ’s avonds een bezoekje aan deze brug. En zie hoe prachtig en sprookjesachtig het is.

Praagse burcht

Een bijzonder mooi plekje! Het is de grootste paleizencomplex ter wereld. Hij is gesticht door de oudste vorst van de Pøemysliden, Borovoj. Loop door de burcht en zie de prachtige gebouwen van de St. Vituskathedraal welke in 1344 is gebouwd. In de kathedraal hangt een kerkklok. Het gewicht bedraagt zo’n 17 ton. Vergelijkbaar met 15 auto’s!

Vliegtickets naar Praag? Boek hier een vliegticket en een hotel!

Winkelwagen