Goedkope Hotels Amsterdam

Dus op zoek naar goedkope hotels in Amsterdam

BookingReus.nl spit ruim 70 hotel zoekmachines door om de meest voordelige kamer voor je te vinden. Amsterdam heeft ook veel goedkope hotels op nagenoeg elke locatie zoals:

In Amsterdam valt veel te beleven. Ben je opzoek naar goedkope hotels in centrum Amsterdam, dan moet je zeker eens rondkijken op de website.

Over Amsterdam

Amsterdam ligt gelegen in de provincie Noord-Holland. Zo’n 4600 jaar geleden kwamen de eerste bewoners in Amsterdam aan. Toen heette de stad geen Amsterdam. De stadsrechten werden verkregen na 1300.

De naam is afkomstig naar aanleiding van de aanleg van de dam aan de Amstel. De stad heeft bijna 860.000 inwoners en heeft tevens de grootste diversiteit aan nationaliteiten. De stad beschikt over 2 universiteiten.

In de gouden eeuw groeide Amsterdam uit tot een van de belangrijkste handelssteden. De stad breide zich uit door de toestroom van mensen uit het zuiden van Nederland. Maar ook uit buitenland zoals Duitsland en de Scandinavische landen.

Bezienswaardigheden en attracties in Amsterdam

 • Het Rijksmuseum
 • Het Stedelijk Museum
 • Het Van Gogh Museum
 • Het Scheepvaartmuseum
 • Het Anne Frank Huis
 • Het Concertgebouw
 • Muziekgebouw aan ’t IJ
 • EYE Filmmuseum
 • Dierentuin Artis
 • De Wallen
 • De coffeeshops

Dierentuin Artis

Dit is de oudste dierentuin van Nederland. Het werd opgericht in 1838 door de 3 W’s: Wijsmuller, Westerman en Werlemann. De park was alleen toegankelijk voor leden. Echter in 1852 werd het toegankelijk voor niet-leden.

De dierentuin is gelegen in het oosten van het centrum. Hier rondom deze dierentuin vind je eveneens goedkope hotels in Amsterdam.

Het park bevat meer dan 25 monumentale gebouwen. Het grootste gedeelte stamt af uit de 19e eeuw.

De toegang kost € 25 euro voor volwassenen. Kinderen tot en met 2 jaar is gratis. Kom je met de auto, dan betaal je € 10 aan parkeerkosten.

Behalve dieren, is er nog veel meer te beleven:

 • Workshops; leuke en leerzame dag
 • Planetarium; maak een spannende ruimtereis en kom tot de ontdekking
 • Cursussen; leer over dieren en kom veel meer te weten over dieren wat je nog niet wist
 • Micropia; ze zijn er overal, ook op je lichaam. Ontdek het bij Micropia in Artis
 • Academia; wees heer en meester over de natuur en de wetenschap
 • Feesten; vier je feest tussen de dieren en de natuur.

Het Anne Frank huis

Anne Frank, een Joods meisje geboren in Duitsland in de zomer van 1929. Zij is inmiddels wereldberoemd geworden door de vondst van haar dagboeken welke zij schreef tijdens de 2e wereld oorlog.

De museum is gelegen in het centrum aan de Westermarkt 20 te Amsterdam. De toegang kost € 10 voor volwassenen. Voor kinderen tot en met 9 jaar is deze gratis.

In dit museum maak je het verhaal mee van Anne Frank en het huis waarin ze woonde. Maar ook leerzame activiteiten en cursussen vind je hier. Daarnaast zijn er verschillende thema’s te vinden over bijvoorbeeld discriminatie en gelijke rechten.

Het Anne Frankhuis is meer dan alleen maar een museum. Bezoek je Amsterdam, dan bezoek je het Anne Frankhuis.

Kijk in de buurt voor goedkope hotels in Amsterdam.

Van Gogh museum

Vincent van Gogh, geboren in 1853 te Zundert. Inmiddels een wereldberoemde Nederlandse kunstschilder.

Het museum werd in 1962 opgericht. Het museum vind je op het Museumplein 6, Amsterdam. De toegangsprijs is € 19. Heb je een museumkaart, dan is de toegang gratis.

Ontdek hier de collectie en het levensverhaal van Van Gogh. Leer over zijn levenswijze in de academie. Zelf op onderzoek uit? Ontdek het in de bibliotheek.

Het Concertgebouw Amsterdam

Het Concertgebouw werd voor het eerst geopend op 11 april 1888. Het gebouw bestaat uit verschillende ruimtes. Het concertgebouw kent 4 zalen.

Er valt veel te beleven op het gebied van concerten. Hier traden onder andere op: Mahler, Tschaikovsky, Bartok, Röntgen, Beethoven, Mozart, Schubert en nog veel meer.

Maar er is meer te beleven. Ook hier kun je leren zingen en alles over muziek te weten komen.

Houd je van muziek, dan mag dit niet aan je lijstje ontbreken.

Dus kijk nu voor goedkope hotels in Amsterdam.

Goedkope hotels in Amsterdam

Dus goedkoop overnachten in Amsterdam? Of opzoek naar goedkope hotels in omgeving Amsterdam? Wat dacht je van een hotel in Amsterdam centrum? Niet naar het centrum, dan een hotel in Amsterdam Zuid, een hotel in Amsterdam Noord, een hotel Amsterdam in Zuid Oost. Of het Boutique hotel in Amsterdam?

Vind hier het hotel wat je elders niet vindt. Boek het hotel van je dromen

Kortom .. zoek en boek goedkope hotels in Amsterdam.

Winkelwagen