Goedkoop hotel Den Haag inclusief ontbijt

De stad Den Haag is een interessante en mooie stad om te bezoeken. De stad kent een rijke historie en staat vol met rijksmonumenten en beschermde stadsgezichten.

Als één van de vier grote steden in Nederland zijn er in Den Haag genoeg hotels aanwezig. Als je dus op zoek bent naar een goedkoop hotel Den Haag inclusief ontbijt, dan zul je zeker een geschikt hotel vinden dat aan jouw wensen voldoet. Je kunt dan volop genieten van alles wat Den Haag biedt.

Waar komt de naam Den Haag vandaan?

Naast de naam Den Haag, wordt de stad ook gekend onder de naam ‘s-Gravenhage. Dit is de klassieke naam, wat een verbastering is van ‘des graven hage’, wat in modern Nederlands ook wel ‘het bos van de graaf (van Holland) inhoudt. Vanaf de 17e eeuw besloot het toenmalige stadsbestuur de naam ‘s-Gravenhage als officiële stadsnaam te gebruiken.

Maar internationaal is deze naam lastig om te gebruiken, dus vanaf 1990 wordt de naam Den Haag als officiële naam gebruikt.

Geschiedenis van Den Haag

In 1948 vierde Den Haag haar 700 jarige bestaan. Hoewel er aanwijzingen zijn dat de geschiedenis van de stad ouder is, geldt het jaar 1248 als officiële datum van het ontstaan van Den Haag. Rond dit jaar zou de toenmalige Graaf Willem II begonnen zijn met de bouw van het Binnenhof.

Rondom het Binnenhof zou dan het dorp Den Haag zijn ontstaan. Het dorp Den Haag groeide snel en in de 16e eeuw werd Den Haag het officiële regeringscentrum bij de oprichting van de Staten Generaal.

Het Binnenhof fungeerde als officiële locatie van de regering en het parlement. Den Haag werd overspoeld met buitenlandse diplomaten en zo kreeg de stad al snel de bijnaam ‘Hofstad’.

Toen in 1913 het Vredespaleis gereed kwam, werd de stad internationaal bekend als stad waar vredesconferenties werden gehouden en waar recht gesproken werd.

Ook het Internationaal Gerechtshof kreeg een plekje in Den Haag. Tegenwoordig vinden grote Internationale rechtszaken met betrekking tot genocide en volkerenrecht in Den Haag plaats.

Den Haag, een koninklijke stad

Den Haag is al eeuwen de woon- en werkplaats van stadhouders en Nederlandse vorsten en vorstinnen. Den Haag telt meer dan andere steden, de meeste officiële koninklijke residenties.

Zo ligt in de buurt van het Binnenhof, Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning. Van hieruit trekt jaarlijks op Prinsjesdag de gouden koets naar het Binnenhof voor de troonrede.

Paleis Huis ten Bosch is het woonpaleis van het huidige Koninklijke gezin en ook Koningin Beatrix heeft er met haar gezin gewoond. Een ander paleis bij het Binnenhof is Paleis Lange Voorhout. Dit was ooit de officiële residentie van koningin Emma.

Verder bezit de koninklijke familie nog enkele woningen in Den Haag.

Bezienswaardigheden in Den Haag

  • Heb je een leuk en goedkoop hotel Den Haag inclusief ontbijt gevonden, dan zul je afhankelijk van je interesses ontzettend veel kunnen zien. Den Haag kent veel bezienswaardigheden, vooral in de vorm van historische gebouwen en monumenten.
  • Heb je interesse in de Nederlandse politiek? Dan is het vanzelfsprekend dat je een bezoekje brengt aan het Binnenhof en de Ridderzaal. Hier kun je ook de Tweede Kamer bezoeken.
  • Bij het Binnenhof, naast het torentje van de Premier staat het Mauritshuis. Sinds 1822 is het Mauritshuis al een museum, waar je voornamelijk bekende schilderwerken uit de Gouden Eeuw kunt bezichtigen. Bekende schilderijen zijn ‘Het meisje met de parel’ van Vermeer, maar ook schilderijen van Jan Steen, Rembrandt van Rijn en Paulus Potter.
  • De belangrijkste kerk van Den Haag is de Grote of Sint-Jakobskerk en behoort tot één van de oudste gebouwen van Den Haag. Hier zijn ook vele leden van de koninklijke familie getrouwd of gedoopt. De Nieuwe Kerk is wat jonger en stamt uit de 16e eeuw. Deze kerk is tegenwoordig een concertzaal.
  • In de Scheveningse Bosjes staat het Indisch Monument, ter nagedachtenis aan alle Nederlanders die slachtoffer zijn geworden van de Japanse bezetting in voormalig Nederlands-Indië.
  • Wil je Den Haag ook bezoeken om te shoppen, dan kun je niet onder de de Passage uit. Dit is het oudste nog bestaande winkelcentrum uit 1885 in prachtige neorenaissance stijl.

Badplaats Den Haag

Den Haag is de enige grote Nederlandse stad dat aan de Nederlandse kust ligt. Den Haag kent 2 badplaatsen, namelijk Scheveningen en Kijkduin. Bezoek je Den Haag voor de kust, dan zul je rondom deze plaatsen zeker een goedkoop hotel kunnen vinden.

De totale kustlijn van Den Haag is elf kilometer, met brede stranden, duinen en een groot natuurgebied. Bekende bezienswaardigheden aan het Haagse strand zijn de Pier en het Kurhaus.

Attracties in Den Haag

Den Haag is meer dan een oude stad vol monumenten en oude gebouwen. Vooral als je met je hele gezin in een hotel in de stad verblijft, is vertier ook belangrijk.

  • De beroemdste attractie is dan wel Madurodam. In deze miniatuurstad bezichtig je de belangrijkste Nederlandse gebouwen, monumenten en bezienswaardigheden op een schaal van 1:25.
  • Avontuurlijke bezoekers bezoeken natuurlijk attractiepark Drievliet, met draaimolens, achtbanen en ander vertier.
  • Wil je op een bijzondere manier naar de bioscoop? Bezoek dan eens het Omniversum. Hier staat het scherm als een halve bol om de bezoekers heen, waardoor je als het ware onderdeel van de film wordt.
  • Voor bezoekers die van het onderwaterleven houden, mag een bezoekje aan zeeaquarium Sea Life Scheveningen niet ontbreken.

Op zoek naar een goedkoop hotel Den Haag inclusief ontbijt?

Als je op zoek bent naar een goedkoop hotel Den Haag inclusief ontbijt, dan biedt de stad een zeer uitgebreide keuze. Goedkoop kan voor iedereen verschillend zijn dus het aanbod is zeer groot, van luxe en bekende hotels, zoals het befaamde Hotel Des Indes, tot een lokale Bed & Breakfast.

Vrijwel alle grote hotelketens hebben een vestiging in Den Haag. Hier kun je voor redelijke prijzen een goedkoop hotel Den Haag inclusief ontbijt boeken. Denk hierbij aan hotelketens, zoals NH, Ibis, Novotel en Mercure.

Maar het is ook zeker de moeite waard om op zoek te gaan naar lokale hotels die geen onderdeel van een grote hotelketen zijn.

Winkelwagen