Goedkoop hotel bij Disneyland Parijs

Een goedkoop hotel bij Disneyland Parijs vinden? Dit hoeft normaliter geen probleem te zijn, want zowel het park zelf heeft vele hotels. Maar ook in de omgeving zijn hotels genoeg te vinden.

Wereldwijd zijn Disneyfiguren alom bekend. Disney staat voor sprookjes en dromen. Niets is mooier voor kinderen om onderdeel van de Disneywereld uit te maken. Dit kan en helemaal niet zo ver van Nederland af in Disneyland Parijs.

Al jaren staat aan de rand van Parijs het meest populaire attractiepark van Europa. Disneyland Parijs biedt alle mogelijkheden en faciliteiten die de Amerikaanse Disneyparken ook bieden. Het is ook een ideaal park om enkele dagen met het gezin te bezoeken. Voor kinderen is dit een droomvakantie.

De geschiedenis van Disneyland Parijs

De plannen voor een Europees Disneypark stammen al uit de jaren 70. Vooral toen na de opening van Disneyland Tokio in 1983, bleek dat een Disneypark het ook internationaal goed zou doen.

Jarenlang is er gezocht naar een geschikte Europese locatie. Uiteindelijk werd er gekozen voor een locatie in de nabijheid van Parijs. Dit had er ook mee te maken dat de metropool Parijs in de buurt lag en dat Parijs relatief centraal ligt.

In 1985 werd het stuk grond aangekocht door The Walt Disney Company. Vanaf 1988 werd er gestart met de bouw.

In 1992 was het dan zover. De officiële opening vond plaats van Euro Disney Resort en Euro Disneyland. Het was toentertijd nog onderverdeeld in een gedeelte met hotels en resorts en het eigenlijke park.

In de jaren daarna heeft het park diverse naamsveranderingen ondergaan. De naam ‘Euro’ in het park verwerken bleek achteraf geen goed idee. Vanaf 2009 heet het park dan ook officieel Disneyland Parijs.

In het 25 jarig bestaan van het park is het park ook diverse malen uitgebreid. Dit staat ook in de nabije toekomst nog in de planning. Disneyland Parijs bestaat uit een tweetal parken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park.

Disneyland Park

Veruit het belangrijkste en meest populaire onderdeel van Disneyland Parijs is Disneyland Park. Hier vind je de meest populaire attracties en hotelaccommodaties. Disneyland Park is opgedeeld in vijf verschillende themagebieden.

Main Street, USA

De ingang tot Disneyland Park begint met Main Street, USA. Hier kom je terecht in een nostalgische Amerikaanse winkelstraat, zoals uit het begin van de 20e eeuw. Hier staan diverse winkels en horecagelegenheden. Stap hierop om een ritje door de Main Street te maken met de paardentram. Aan het einde van de Main Street ligt Central Plaza. Vanuit dit plein bereik je de andere themagebieden.

Frontierland

In Frontierland draait het allemaal om de romantiek van het Amerikaanse wilde westen en de toen heersende goudkoorts. Hier vindt je diverse attracties die allemaal in de stijl van het wilde westen zijn uitgevoerd, zoals de Big Thunder Maintain Railroad, een achtbaan waarmee je de ondergrondse mijnen bezoekt. Alles is hier in cowboy en indianenstijl. Ook de horecagelegenheden in Frontierland zijn in deze stijl uitgerust.

Adventureland

In Adventureland draait het om exotische gebieden, onbewoonde eilanden, piraten en schatgravers. Hier vind je bijvoorbeeld het schip van kapitein Haak, de tegenstander van Peter Pan en de tempel van Indiana Jones. Veel attracties liggen ook in het water en het gebied kent ook diverse winkels, souvenirshops en horecagelegenheden.

Fantasyland

Fantasyland zal veel mensen aanspreken. Hier komen alle Disneysprookjes helemaal tot leven in de verschillende attracties. Het themagebied is onderverdeeld in de verschillende landen waar de sprookjes plaatsvinden.

Dit gebied is vooral geliefd onder mensen die van rustige attracties houden en hele kleine kinderen. Er zijn veel draaimolens te vinden, het labyrint van Alice in Wonderland en er rijdt een stoomtrein door het gebied.

Discoveryland

In Discoveryland draait het allemaal om de toekomst en de ruimte. Veel attracties vinden dan ook zogenaamd plaats in space, zoals Space Mountain, een overdekte achtbaan.

Ook vind je hier diverse attracties van de animatiefilm Buzz Lightyear. Een gedeelte van dit themagebied is ingericht met attracties die betrekking hebben op de avonturen van Jules Verne en zijn toekomstideeën.

Op hoogtijdagen en dit kan per seizoen verschillen, rijdt er ’s avonds door de Main Street een grote parade. Tijdens de parade komen alle Disneysprookjes aan bod met alle Disneyfiguren.

In alle themagebieden vinden er overdag ook diverse shows plaats, elk naar het thema van het gebied.

Walt Disney Studios Park

Walt Disney Studios Park werd in 2002 geopend en ligt pal naast de ingang van Disneyland Park. Hier draait alles om de films en tekenfilms van Walt Disney en om de echte Hollywood filmstudio’s.

Leer de diverse filmstudio’s kennen door in de verschillende attracties plaats te nemen. Je waant je hier op de set van een Hollywood film en kijk naar films en tekenfilms in diverse zalen. Dit park is minder populair dan Disneyland Park, maar zeker de moeite waard voor liefhebbers van de klassieke en moderne Disneyfilms.

Disneyland Hotels

Niets is leuker dan ook goedkoop overnachten in Disneyland Parijs zelf. Disneyland heeft zelf zes themahotels en twee resorts, met een totaal van 5.800 kamers. Het gaat om de volgende hotels die zich op het terrein van Disneyland Parijs bevinden:

• Disneyland Hotel
• Disney’s Hotel New York
• Disney’s Newport Bay Club
• Disney’s Hotel Cheyenne
• Disney’s Sequoia Lodge
• Disney’s Hotel Santa Fe

De resorts zijn zogenaamde nature resorts in een natuurgebied. De bezoekers krijgen een volledig ingerichte accommodatie. Ga hier lekker koken .. als je dit wilt. Het gaat om de volgende resorts:

• Disney’s Davy Crockett Ranch
• Villages Nature Paris

Een overnachting in één van de Disneyhotels is niet altijd goedkoop. Toch zijn er genoeg arrangementen te vinden, zodat je toch een goedkoop hotel bij Disneyland Parijs vindt.

Hotels vlakbij Disney

In de omgeving vind je talloze kleine en grote hotels en B&B’s die zich helemaal richten op Disneyland Parijs. Als je meer wilt ontdekken dan alleen Disneyland Parijs, boek dan een hotel in Parijs zelf. Je verblijft dan niet ver van Disneyland af en je pakt tevens wat mee van de Parijse sferen.

In Parijs vind je alle grote hotelketens. Maar ook hotels die niet bij een keten zijn aangesloten.

Je vindt ze in alle prijsklassen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om een goedkoop hotel bij Disneyland Parijs te vinden.

Met het vliegtuig naar Parijs? Kijk hier eens.

Winkelwagen