Gent Belgie

Gent in Belgie een Wereldstad

Gent in Belgie, een mini wereldstad voor ons. Als je Gent alleen al komt binnenrijden ervaar je gelijk al een vakantiegevoel. De oude gebouwen, de grachten, ouderwetse pleinen, het mooie uitzicht over de wateren alles doet je herinneren aan vroeger. Gent heeft echt alles wat een toerist zou willen zien. Er is ontzettend veel variatie en altijd wel iets te beleven! Gent heeft veel activiteiten!

Musea in Gent

Zo zijn er vele musea en markten waar je heen kan. De wereld van Kina (een natuurmuseum voor kinderen en jongeren is echt aan te raden. Voor elke leeftijdscategorie valt er wel iets te leren en bovendien kunnen kinderen zonder te betalen naar dit museum en betalen volwassenen slechts een paar euro voor de entree. Er is altijd wel een markt met leuke spullen. Maar elke vrijdag is er sowieso een vrijdagsmarkt op het oude plein waar vroeger terechtstellingen werden uitgevoerd!

Middeleeuws gevoel in Gent Belgie

In heel Gent kun je nog op verscheidene plekken een middeleeuws gevoel ervaren mede dankzij het feit dat vele middeleeuwse gebouwen zijn gerestaureerd en weer in gebruik zijn genomen maar toch nog iets van hun authentieke karakter hebben behouden. Het patershol bijvoorbeeld is een middeleeuwse wijk die nog redelijk intact is gebleven.

Maar er is ook een heuse middeleeuws burcht midden in de stad genaamd Gravensteen! Je kunt hier allerlei tentoonstellingen bekijken die met name gaan over oude wapens en harnassen. We vonden de tentoonstellingen zeer interessant en indrukwekkend. Je krijgt namelijk veel inzicht over het leven tijdens de middeleeuwen.

Zelfs de oude marteltechnieken die toen gebruikt werden behoren tot de tentoonstelling, niet alle marteltechnieken zijn fijn om te zien maar het is wel erg educatief.

Verlichting

Wat ook echt spectaculair is is de verlichting in de avond! Alle oude kerken/ panden/ kathedralen worden in de avond mooi verlicht en dit zorgt echt voor een gezellig gevoel. In de binnenstad van Gent vind je bovendien drie torens die op een rij staan. De middelste van deze drie, de Belfort toren, kun je beklimmen voor een prachtig uitzicht over Gent in Belgie. Let wel op want je moet meer dan 300 treden omhoog via steile trappen! Maar het uitzicht is dit zeker wel waard.

Rivier de Leije

De rivier de Leije is echt een “eyecatcher” en zorgt voor veel sfeer en gezelligheid. Er zijn rondvaartboten die vanaf korenlei en graslei vertrekken. Ook zijn er diverse terrassen die tijdens de zomermaanden druk bezocht worden vanwege het mooie uitzicht. Niet alleen bij toeristen is deze plek in trek ook de lokale bevolking gaat er graag naartoe. Er bevinden zich ook enkele ontzettend prachtige middeleeuwse panden op het stuk waar de korenlei en graslei aan water grenzen.

Gent was vroeger namelijk een van de rijkste steden uit de regio en dit zie je echt terug in de mooie grachtenpanden. Al met al heeft dit gebied een van de mooiste uitzichten die je je zult blijven herinneren.

Het uitgaansleven

Het uitgaansleven in Gent in Belgie heeft ook veel variatie. Zo zijn er verschillende clubs en discotheken waaruit je kunt kiezen met altijd veel gezelligheid. Qua restaurantjes is er ook meer dan genoeg keus in Gent. In het patershol kun je bijvoorbeeld kiezen uit Thaise, Indiase maar ook Vlaamse restaurantjes. En voor als je iets typisch Gents wilt eten zou ik je de Gentse Waterzooi; een eenpansgerecht met kip of vis, room, aardappelen en groente aanraden. Deze is echt lekker en vult ook goed.

De prijzen in het restaurant zijn redelijk vergelijkbaar met die van Nederland. Maar in Gent heb je wel in bijna elk restaurant een uitgebreide drankenkaart met daarop keuze uit heel veel verschillende soorten bier. Want Gent is een echte bierstad! Gentse strop is het lokale bekende bier maar wordt niet in Gent gebrouwen. Gruut (een andere biersoort dat wordt gebrouwen met een kruidenmengsel in plaats van hop) wordt wel in Gent gemaakt en is verkrijgbaar in verschillende varianten.

Gent centrum

We verbleven in het Holiday Inn lhotel wat prima was. Lekker dicht bij het centrum maar net niet in the crowd. Het hotel had mooie ruime kamers en was voorzien van alle gemakken en bovendien goed bereikbaar. Elke ochtend begon met een lekker uitgebreid ontbijt zodat we lekker lang door konden gaan met winkelen. Want in Gent kun je namelijk ook oneindig veel shoppen en als je goed zoekt kun je zelfs veel spullen tegen een mooi prijsje mee naar huis nemen. Er zijn vele lange winkelstraten met zowel kleine boetieken maar ook de meer bekende winkelketens. De sfeer die je hier ervaart is de sfeer die je ook bij een echte wereldstad ervaart. En op elke eerste zondag van de maand zijn de winkels geopend!

Gentse neusjes

Waar we ook echt van hebben genoten zijn de zogenoemde Gentse neusjes (een lokale lekkernij/snoepgoed waarvan je blijft eten). Ze zijn verkrijgbaar in verschillende heerlijke smaken!

Kortom

Een weekendje naar Gent is kortom zeer zeker aan te raden maar eigenlijk veel te kort om alles te kunnen zien wat Gent in huis heeft!

Maartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen